Catalan Archive of parroquiadesitges Website

Arxiu de parroquiadesitges lloc web (ja desaparegut)
(nota: la informació no està actualitzat, però amb l’estalvi)

Traduït utilitzant Google Translate:
Si malament … si us plau, digues-los i proporcionar pàgina alternativa de còpia / text

  • Setmana Santa 2009

    04/04/2009

    parroquia de sitgesPrograma de celebracions:

    Benedicció de Rams: El diumenge a les 12h a l’església parroquial, a les 12:30h a St Joan, a les 10h a l’Hospital, a les 11:30h als Escolapis.

    Dijous Sant: Pregària de Laudes, a les 11h a l’església parroquial. Missa de la Cena del Senyor, a les 19h a l’església parroquial i a les 20h a St Joan.

    Divendres Sant: Celebració de la Mort del Senyor, a les 18h, tant a la Parròquia com a St Joan. Processó pels carrers, acompanyant els Passos, a les 22h.

    Dissabte Sant. Pregària de Laudes, a les 11h a la Parròquia. Vetlla Pasqual a les 22:30h a l’església parroquial, seguida del cant de les Caramelles.

    Diumenge de Pasqua: Misses de Pasqua, a les hores habituals dels diumenges.

    Dilluns de Pasqua. Al Santuari de la Mare de Déu del Vinyet, a les 11h, Missa, cant dels Goigs i Caramelles. Aquest dia no hi ha missa vespertina ni a l’església parroquial ni a St Joan.

    Actualització de la web
    31/01/2009
    parroquia de sitgesUs anunciem que hem començat a actualitzar aquesta web, que malhauradament es trobava un xic abandonada.
    A partir d’ara hi trobareu els nous exemplars del full parroquial. També podeu fer servir ja el correu electrònic per comunicar-vos amb la parròquia, i l’atendrem de manera assídua.
    Al llarg de les properes setmanes anirem revisant tot allò que calgui actualitzar de la resta dels continguts de la web (horaris de celebracions, activitats, etc.).
    Aniversari de l’Ermita de Sant Sebastià
    20/01/2007
    Aquesta setmana celebrarem la festa de Sant Sebastià. La nostra Ermita ens acollirà com ho ve fent de tants anys.
    Aquest any, però, l’Ermita està d’aniversari. L’any 1857, es començà la seva construcció sobre una altra de més antiga i que en un dels seus murs es trobà la data de 1614. Els sitgetans volien continuar la tradició dels seus avantpassats honorant el Sant que ens allibera de la pesta, i així ho demanen en els goigs, impresos l’any 1817.
    Es compliran, doncs, 150 anys de l’inici de la seva construcció i que, amb l’esforç de tots s’acabà l’any 1861, essent beneïda el 23 d’agost del mateix any.

     

    Últim Full disponible: Núm. 4 de 25 de gener de 2009

    DE REBAIXES.- Tradicionalment, els dies després de Reis, s’obre la cursa de les rebaixes,

    Tradicionalment, els dies després de Reis, s’obre la cursa de les rebaixes, que té el mes de gener com a plat fort i que es perllonguen fins ben entrat el febrer. És com un parèntesi per aixecar l’ànim després de les festes nadalenques i preparar la disbauxa del Carnaval, que tenim a tocar.
    Els comerciants se les empesquen totes per enllaminir el client, i la propaganda arriba a allò tan agosarat de “rebaixem les rebaixes”, que ja és el súmmum. Ara, que sempre s’ha d’estar ull viu perquè no et venguin gat per llebre, no fos cas de comprar un parell de sabates per quatre rals, i que després resultessin ser totes dues del mateix peu.
    Als grans magatzems, el primer dia, hores abans d’obrir, es formen cues per a poder ser els primers en la cursa d’obstacles per endur-se’n una parca de pell o uns texans descolorits o productes de cosmètica a preu de ganga.
    És evident que estem en un món en que abunden les rebaixes i de variades classes. Vivim en una societat en que, en general, s’han rebaixat massa accions com les bones maneres, el sentit de convivència, l’esperit d’interès per la col·lectivitat, la ciutadania, etc. I això a pesar de les campanyes destinades a recuperar allò de la bona educació i la correcta habitabilitat.
    Fa ja uns anys que l’Ajuntament d’una ciutat va editar un llibre titulat ”Civisme i Urbanitat”, per a conscienciar la gent en bé d’una més bona convivència. Ignorem l’èxit que tingué. Però algunes de les moltes normes que recomanava com ara evitar fer sorolls i activitats molestes, no embrutar el carrer, tenir cura del mobiliari urbà, no aparcar a les voreres ni circular-hi, respectar la natura i no contaminar, ajudar els malalts i no marginar-los, no fer la justícia pel propi compte,respectar les ideologies, participar en activitats veïnals, etc. són comportaments que mai poden estar de rebaixes, i sovint hi estan.
    Sortosament, hi ha gent que col·labora voluntàriament en Campanyes per a eradicar la pobresa, en ajuts al Tercer Món, en accions contra la droga, la sida i altres desgràcies, a favor de l’ecologisme… A aquests, la reconeixença i el suport. A tothom, que no anem de rebaixes morals ni cíviques per la vida, que, al cap i a la fi, tots ens sortim escaldats.

    NOTÍCIES

    BAPTISME
    A l’Església de Sant Joan, el passat diumenge dia 18 de gener, va rebre el sagrament del Baptisme Camila María Gutiérrez  García.Enhorabona als seus pares i padrins!

    DEFUNCIONS
    El dia 12 de gener, a l’edat de 60 anys, va morir la Montserrat Amposta Torralbas. El dia 17 de gener, a l’edat de 71 anys, va morir en Jaume Saumell Laporta. El  mateix dia 17 de gener, va morir en Bonaventura Pujol Farré, de 94 anys. També el dia 17 de gener, a l’edat de 65 anys, va morir Julio Eduardo Romero Martínez. El dia 18 de gener, a l’edat de 75 anys, va morir la Pilar Furró Navarro.Al cel siguin!

    NOVENA A SANT SEBASTIÀ
    Continua la novena a Sant Sebastià. Avui diumenge, dia 25, demà dilluns, dia 26, i demà passat dimarts, dia 27, a  les 7 de la tarda, es practicarà l’exercici pietós de la Novena al Sant, i a 2/4 de 8 del vespre, es celebrarà la Missa.

    LA CANDELERA
    Enguany s’escau el dilluns, dia 2 de febrer. A la Missa de 2/4 de 8 del vespre hi haurà la benedicció de candeles i processó. La benedicció de candeles es farà a la Capella del Santíssim, dirigint-se després en processó cap a l’Altar Major, on es celebrarà l’Eucaristia. A St Joan, a les 7.

    MISSA AL SANTUARI DEL VINYET EN SUFRAGI DE MN. JOSEP NICOLAU
    Recordeu que la Missa al Vinyet del dia 7 de febrer, primer dissabte de mes, serà en sufragi de Mn. Josep Nicolau, que ens va deixar el passat dia 4 de gener. L’hora, com de costum, a les 9 del matí.Apleguem-nos, doncs, aquell dissabte, al Vinyet per recordar, tot pregant, Mn. Josep Nicolau, impulsor decidit d’aquest acte marià al Santuari de la Mare de Déu del Vinyet.

    EL P. FRANCESC CARRERÓ, ESCOLAPI, DES DE CUBA ENS ESCRIU EL SEGÜENT:
    “M’he quedat parat en saber la mort de Mn. Josep Nicolau. Noi, massa depressa. Em sap greu per a mi, doncs ens enteníem bé. Espero que per ell sigui millor que la jubilació, però ens ho podria demostrar un xic. Descansi en pau. Bon home, bona persona, bon capellà, bon amic. El recordaré. Ens va regalar un calze que li havien obsequiat al Masnou, amb motiu de les noces d’Or, demanant-me que el fes servir a la Missa diària i que pregués per ell. Així ho vaig fer saber a la feligresia i així ho fèiem. Aquest matí ho hem fet pregant per la seva ànima. Bé. Que al cel sigui. Si hi sóc a temps i aneu al Masnou i hi ha ocasió, transmeteu el meu condol a la família i al clergat. Fins aviat. Una abraçada”.
    Sisco Carreró

    INTENCIONS DE PREGÀRIA EN LES MISSES
    Dilluns:
    19’30: Pilar Furró i Navarro.
    Dimarts:
    19´30: Josep Vergés i Bartés; Lluïsa Plana i Solé; Marta Maurel i Salomó.
    Dimecres:
    19’30: Jaume Serra.
    Dijous:
    19’30: Josep-Antoni Mataix; Hermenegil Sabaté.
    Divendres:
    19’30:
    Congregació dels Dolors.
    Dissabte:
    20: Montserrat Tarrés i Bartés.
    Diumenge:
    9: Ànimes. 11: Ànimes. 12: Pel poble.  19’30: Assoc. Ecce Homo.

    Formacio Cristiana

    Un espai reservat no només per a la formació cristiana sinó també per a la reflexió. El primer article tracta sobre els sacraments en general i sobre el sacrament de la penitència en concret.

    En la Parròquia els cristians rebem els sagraments i n’hi ha dos que els rebem amb assiduïtat. Un és la celebració de la Santa Missa on rebem el sagrament de la Comunió i l’altre és el sagrament de la Confessió. Aquest sagrament és necessari per seguir endavant en la nostra vida cristiana. La Comunió ens dona forces, ens alimenta, doncs, rebem al mateix Jesucrist i la Confessió ens neteja del nostre pecat per viure així l’alegria del Fill de Déu que es sent estimat i perdonat per Déu.Per rebre la Comunió cal abans haver-se confessat perquè rebem al mateix Déu en la nostra ànima i no el podem rebre indignament. Per rebre aquest sagrament cal fer abans un examen de consciència, i ens podem guiar bàsicament pels 10 Manament de la Llei de Déu.

    Quan anem a Confessar, començarem dient Ave Maria puríssima i el confessor ens dirà sens pecat fou concebuda. Llavors, el confessor dirà que el Senyor sigu
    formaciocristiana

     

    Quina gran bellesa te la oració del Rosari! És el més eficaç, tant per la conversió com pel major fervor de la vida. Jesús donarà a la seva Mare tot el que ella li demani.
    Santa Teresa de l´infant Jesús.
  • Temps litúrgic

    L’ideal del cristià és seguir Jesucrist. Una manera pràctica de dur a terme aquest seguiment és a través de la litúrgia, és a dir, per mitjà dels diversos temps i estacions de l’any en els quals l’Església ens proposa la commemoració dels diversos moments o misteris de la vida i l’obra salvadora de Jesucrist. La màxima solemnitat de l’any litúrgic és la celebració de la Pasqua de Resurrecció.

    Al llarg de l’any, l’Església, la nostra Mare, va celebrant tot el misteri de la vida de Crist, des de l’Encarnació i el Naixement, Passió i Mort fins a l’Ascensió al cel a la dreta del Pare, Pentecosta i l’expectació de la segona vinguda del Senyor a la fi del temps.

    D’aquesta manera, a través de la litúrgia, Jesús segueix operant la seva salvació fent-la present als fidels de tots els temps, a fi que aquests entrin en comunió amb els misteris de la vida sobrenatural.

  • Grup Bíblia

    Seguint el curs proposat per l’associació bíblica de Catalunya treballem diferents llibres de la Bíblia i en particular el Nou Testament.

    Ens reunim cada segon i quart dimarts de mes a les 22:00.

    El mètode que fem servir és l’estudi en grup i té dues parts. La primera és la lectura i reflexió del text bíblic i és fa el en la primera trobada. En la segona reunió es concreta a la vida el text bíblic llegit i reflexionat.

    La reunió està oberta a tots els qui vulguin aprofundir en la lectura de la Paraula de Déu com a fonament de la seva vida Cristiana.

  • Catequesi

    A la parròquia hi ha la catequesi d’infants. La catequesi de la preparació per la primera Comunió es fa en dos cursos. El primer any hi van els dilluns i dimarts de 17:30 a 16:30 i el segon any hi van els dimecres i el dijous en el mateix horari que els del primer any. També hi ha la catequesi de continuïtat fins a la de la confirmació.

    La catequesi de la confirmació és els dilluns i els dimarts a partir de les 20:00. L’horari pot variar d’un any per l’altre. Aquesta catequesi dura dos cursos i comencen els nois i noies que fan tercer d’ESO.
    Aquesta catequesi es fa només a la Parròquia.

  • Trobada Parroquial

    Una vegada a l’any la comunitat parroquial es reuneix per a revisar la pastoral. Per tal de compartir amb els què la formem els projectes i valors de la fe que professem i de la què n’hem de ser testimonis.

  • Trobades Quaresmals

    Durant el temps litúrgic de Quaresma es fa una conferència a la setmana i acostuma a ser els dimecres a les 22:00. Hi ha un tema que fa de fil conductor i varia cada any.

    Es una bona oportunitat per formar-se i reflexionar sobre els continguts de la nostra fe i sobra la vivència cristiana.

  • Formació cristiana

    En la Parròquia els cristians rebem els sagraments i n’hi ha dos que els rebem amb assiduïtat. Un és la celebració de la Santa Missa on rebem el sagrament de la Comunió i l’altre és el sagrament de la Confessió. Aquest sagrament és necessari per seguir endavant en la nostra vida cristiana. La Comunió ens dona forces, ens alimenta, doncs, rebem al mateix Jesucrist i la Confessió ens neteja del nostre pecat per viure així l’alegria del Fill de Déu que es sent estimat i perdonat per Déu.

    Per rebre la Comunió cal abans haver-se confessat perquè rebem al mateix Déu en la nostra ànima i no el podem rebre indignament. Per rebre aquest sagrament cal fer abans un examen de consciència, i ens podem guiar bàsicament pels 10 Manament de la Llei de Déu.

    Quan anem a Confessar, començarem dient Ave Maria puríssima i el confessor ens dirà sens pecat fou concebuda. Llavors, el confessor dirà que el Senyor sigui

  • Romiatge a Montserrat

    Cada any, el 25 de març, festa de l’Anunciació de Jesús, la Parròquia fa un pietós Romiatge a Montserrat, és un acte de preparació per la Pasqua de mans de la Mare de Déu.

  • Sant Joan

    Adreça  |  Horari celebracions
    Celebracions de la Paraula amb comunió:  dimarts i dimecres a les 19:00.

    L’Església de Sant Joan del Poble Sec tingué el seu inici amb la col·locació de la primera pedra el 25 de juny de 1989. Es troba en el centre d’un dels barris amb més vitalitat de Sitges. Després de tres anys el 24 de Juny de 1991 fou inaugurada la nova Església com a centre de culte amb dependència de la Parròquia de Sitges. El patró és Sant Joan Baptista tot recollint la tradició que tenia el barri amb aquest sant (és on també hi ha ubicat l’Hospital de Sant Joan Baptista, avui convertit en residència geriàtrica).

    En aquesta Església, molt estimada per la gent del barri, s’hi celebra el culte, la catequesi, baptismes, casaments, i cal destacar que l’activitat de Càrites s’ha concentrat a Sant Joan amb una molt bona i fructuosa activitat.

  • Sant Sebastià

    Pg. Balmins, s/n

    Aquesta ermita és la que es troba més a prop del centre del poble; a uns 200 metres. Té indicis de construcció d’abans del S.XVIII però, fins la segona meitat del S.XIX no fou l’obra culminada. L’Església és d’una sola nau, amb capelles als costats, segueix l’ordre toscà i està pintada amb l’estil Barroc.

    Actualment s’obre per algun casament, per la novena a sant Sebastià i durant la Setmana Santa, ja que és el lloc on es guarden els passos de la processó del divendres sant.

  • El Vinyet

    Ctra. de Vilanova, s/n

    Celebracions:
    » Cada primer dissabte de mes a les 9:00
    » Durant el juliol, agost i fins la primera quinzena de setembre, missa el dissabte a 20:30 i diumenges a les 9:00

    Diu la tradició que un esclau que estava cavant en una vinya es trobà una petita imatge la Mare de Déu. La desenterrà i la portà al fill de l’amo per fer-li una ofrena. Quan anava a la casa es trobà que no la duia a les seves mans, pensant que se l’havia oblidat tornà a la vinya i la trobà de nou a terra. La tornà a agafar i es dirigí cap a la casa, però, li passà el mateix, i així, anar fent varies vegades fins que va entendre que la imatge no es volia moure d’allí. Anà a trobar l’amo i li explicà el que li estava passant. L’amo anà a la vinya i veié la imatge entre esplendorosos raigs lluminosos.

  • La Trinitat

    Ermita de la Santíssima Trinitat
    Accés per la carretera de les Costes (C-32), quilòmetre 32

    Es troba sobre les carretera de les Costes del Garraf i s’hi puja per un camí que surt de la mateixa carretera. La situació de l’ermita és admirable per la seva vista directa al mar i fins i tot, en dies clars, es poden descobrir les muntanyes de Mallorca.

    Aquesta ermita és molt antiga, hi ha documents de l’any 1375 on consta que hi vivien ermitans. L’església actual és bastant moderna ja que es va reconstruir a finals del segle XIX.

    Actualment s’obre l’últim diumenge de cada mes, el diumenge en què s’hi resa el viacrucis i el diumenge de la Santíssima Trinitat.

  • Camp d’Àsens

    Capella de Campdàsens
    Parc Natural del Garraf

    Aquesta capella es troba adossada a una masia que es troba en el Parc Natural del Garraf. Està de decada a la Preciosíssima Sang de Jesucrist, és petita, però, molt agradable per estar una estona resant. Hi ha culte un dia a l’any que és el segon diumenge de juliol i s’hi celebra una Missa molt concorreguda per la gent del poble de Sitges.

  • Escola Pia

    Capella de l’Escola Pia
    c/ Hort Gran, 8

    La Capella de l’Escola Pia és un petit centre de culte on se celebra la Missa per un pare escolapi el diumenges a les 11:30 del matí.

    Aquesta capella forma part del mateix col·legi i també es fa servir per la pastoral pròpia que els escolapis facin al col·legi.

  • Hospital de St. Joan Bpta

    Capella de l’Hospital de St. Joan Baptista

    c/ Vidal i Barraquer, s/n

    Celebracions: dimarts, dimecres i dijous a les 9:30
    Celebracions de la Paraula amb comunió:  dissabtes i diumenges a les 9:30.

    Aquesta capella forma part de l’antic Hospital de Sant Joan Baptista, actualment residència geriàtrica. Destaca per la seva bellesa i importància el retaule barroc de Sant Joan.

    Fins la construcció de l’església de Sant Joan, al barri del Poble Sec, aquesta capella era l’únic centre de culte del barri.

  • Parròquia de Garraf

    Pl. de l’Església, s/n
    08870 El Garraf – SitgesCelebracions: Celebració de la Paraula amb Comunió tots els dissabtes a les 19:00.

    L’església del Garraf està dedicada a Santa Maria. Actualment s’hi fan celebracions de la Paraula amb comunió cada diumenge i la celebració presidida per un diaca permanent. També s’hi fan casaments i baptismes.

    Aquesta església depèn de la parròquia de Sitges de la qual n’és el mateix rector. Hi ha un petit nucli del poble que està il·lusionat en mantenir el culte i vetllar pel bon estat de l’església i dels seus locals parroquials. Aquest petit nucli formen un consell Parroquial que es reuneix cada dos mesos.

  • Història

    Els documents parroquials anteriors al segle XVII es varen perdre i això, ens fa difícil d’esbrinar amb exactitud l’inici històric de la parròquia de Sitges. Hi ha indicis per altres referents històrics que en els segles XIV i XV la titular de la parròquia fou Santa Tecla i ja hi havia culte a Sant Bartomeu, però, com a patró secundari.

    Al segle XVII s’hagué d’engrandir el temple per les seves reduïdes dimensions ja sota el patronatges primer de Sant Bartomeu i el de Santa Tecla com a secundari.

    En quant als retaules barrocs del segle XVII que es conserven a l’Església tenim el de la Verge del Roser (1684) abans, però, s’havia establert la confraria del Roser amb altar propi (1608) i tenia la finalitat d’augmentar la fidelitat dels creients tot representant els misteris del Sant Rosari i les imatges dels quatre pares de l’Església: Sant Gregori, Sant Jeroni, Sant Agustí i Sant Ambrós. La imatge que presideix el retaule

    foto_historia

  • Consell Parroquial

    Està format per un grup de persones de la Parròquia que representen les diferents activitats que es realitzen (catequesi, ajuda-fraterna, economia,….). E reuneixen el tercer dijous de cada mes per tractar els diferents temes que afecten el funcionament pastoral de la Parròquia i i aconsellen al rector.El Consell Parroquial també és responsable d’executar les propostes que es recullen en l’Assemblea Parroquial que se celebra el mes de novembre de cada any i, també és el vincle de comunicació amb el Consell Arxiprestal de laics en quan a temes que aquest ens proposa.

  • Ajuda Fraterna

    Som un grup de 26 voluntaris aproximadament. Mn. Josep Nicolau, rector de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges és el màxim representant del grup, juntament amb Mn. Jordi Gutiérrez, vicari de l’església de Sant Joan Baptista. Tots treballem a l’hora per la mateixa causa, però cada secció te el seu grup de treball i la seva responsabilitat.

    DESPATX
    [El despatx obre el dijous de 17:00h a 19:00h.]
    Lloc on es rep la persona per primera vegada. Omplim una fitxa amb totes les dades personals i anem creant un clima de confiança fins arribar al motiu per el qual aquella persona ens ve a demanar ajuda. Segons el tipus de necessitat, derivem la persona o família a les diferents seccions del grup o bé als Serveis Socials

  • Amics de l’Orgue

    L’Orgue de la Parròquia

    L’orgue original fou construït per l¡orguener Bartomeu Triay, religiós trinitari, autor d’un tractat sobre la construcció d’orgues. La caixa de l’orgue, profusament decorada, va ser executada per l’escultor barceloní Joan Roig. També hi intervingué el pintor Sebastià Font.El 1699 l’orgue era acabat i situat al lloc on encara avui el podem veure. D’aquest magnífic instrument, després de diverses reformes, només en resta el moble. L’orgue actual, tal i com és ara, és una reconstrucció que féu l’orguener Gerhard Grenzing el 1985 (El Papiol). És d’una gran qualitat mecànica i sonora i consta de tres cossos: Orgue Major (cos superior), Cadireta (cos inferior) i Pedal. Cadascun d’ells té una personalitat i funció independents.

    L’Associació Amics de l’Orgue de Sitges

  • Voluntariat

    El voluntariat de la parròquia, a part del d’Ajuda fraterna, es dedica bàsicament a l’atenció de les residències de la tercera edat que hi ha a Sitges. Per una banda hi ha el voluntariat que es fa a l‘Hospital de Sant Joan Baptista, on hi fan activitats variades. Hi ha un altre voluntariat que es coordinat des de l’església de Sant Joan i actua en les residències d’El jardí i Les magnòlies. Al Jardí es celebra la litúrgia de la Paraula amb Comunió un cop al mes i a Les magnòlies la Missa també un cop al mes. També es mira d’ajudar els avis de què visquin el temps litúrgic al llarg de l’any i cada setmana dirigim el rosari en les dues residències. Per altra banda, es fan altres tasques en totes les residències, com fer companyia, ajudar a donar de menjar, fer encàrrecs i el que ens demanin si bonament podem fer.

    Aquest voluntariat està format per persones que desitgen dedicar una mica del seu temps a ajudar i acompanyar a

  • Adreces

    Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla
    Rectoria:
    Pl. de l’Ajuntament, 20
    08870 Sitges
    Telf. 93 894 03 74
    Fax: 93 894 03 74

    Església:
    Pl. del Baluard, s/n

    Església de sant Joan
    Despatx i església:
    Pl. de St. Joan, s/n
    08870 Sitges
    Telf. 93 894 86 26

  • Despatx parroquial

    A la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla
    » Dimarts i dissabtes d’11:00 a 13:00 hores.
    » Dijous de 20:00 a 21:00 hores.

    A l’Església de sant Joan
    » Dimarts de 19:00 a 20:00 hores

  • Horari celebracions

    De setembre a juny:
    A la Parròquia
    » De dilluns a divendres: 19:30
    » Dissabtes i vigílies: 20:00
    » Diumenges: 9:00, 11:00 (castellà), 12:00, 19:30

    A l’Església de Sant Joan
    » Dilluns, dijous i divendres: 19:00
    » Dimarts i dimecres: 9:30 (a la capella de l’Hospital)
    » Dissabtes i vigílies: 19:00
    » Diumenges: 12:30

    De juliol a agost:
    Es mantenen els horaris anteriors llevat de les següents variacions:

    A la Parròquia

    » Diumenges: matí 9:00, 11:30
    » Tarda 19:00 (castellà), 20:00.

    A l’Església de Sant Joan

  • Horari de confessions

    A la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla

    » Mitja hora abans de les Misses

    A l’Església de sant Joan

    » Els divendres després de la missa fins a les 21:00h
    » Els dissabtes mitja hora abans de les misses
    » Els diumenges després de la missa fins a les 14:00h

  • Horari de catequesi
    A la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla
    » Dilluns i dimarts: 1r curs de 17:30 a 18:30
    » Dimecres i dijous: 2n curs de 17:30 a 18:30

    A l’Església de sant Joan
    » Dimarts 2n curs de 17:30 a 18:30 » Dimecres 1r curs de 17:30 a 18:30

    Nota: Tant a la parròquia com a Sant Joan, els cursos no canvien de dia. En el mateix dia fan primer en el primer any i segon en el segon any.

  • Temps litúrgic

    pràctica de dur a terme aquest seguiment és a través de la litúrgia, és a dir, per mitjà dels diversos temps i estacions de l’any en els quals l’Església ens proposa la commemoració dels diversos moments o misteris de la vida i l’obra salvadora de Jesucrist. La màxima solemnitat de l’any litúrgic és la celebració de la Pasqua de Resurrecció.Al llarg de l’any, l’Església, la nostra Mare, va celebrant tot el misteri de la vida de Crist, des de l’Encarnació i el Naixement, Passió i Mort fins a l’Ascensió al cel a la dreta del Pare, Pentecosta i l’expectació de la segona vinguda del Senyor a la fi del temps.D’aquesta manera, a través de la litúrgia, Jesús segueix operant la seva salvació fent-la present als fidels de tots els temps, a fi que aquests entrin en comunió amb els misteris de la vida sobrenatural.

  • Festes i tradicions

    Relació de les principals manifestacions religioses de Sitges:Ermita de sant Sebastià
    Ofici solemne el 20 de gener a les 11:00. El dia abans comença la novena al sant (del 19 al 27 de gener). El dimecres Sant s’hi fa el Pòrtic de Setmana Santa pel vespre; també és on s’exposen els passos de Setmana Santa el dijous i divendres Snt fins la sortida de la processó. S’hi celebra l’ofici per Sant Pere, festivitat del barri de les Cases Noves (el primer diumenge de juliol). El 2 de novembre Missa a les 16:00 h. pels difunts i després es fa un respons al cementiri que es troba darrera l’ermita.Divendres Sant
    Processó pels carres de Sitges amb els passos que es troben exposats a l’ermita de Sant Sebastià.

  • Enllaços

    Relació de les principals manifestacions religioses de Sitges:Ermita de sant Sebastià
    Ofici solemne el 20 de gener a les 11:00. El dia abans comença la novena al sant (del 19 al 27 de gener). El dimecres Sant s’hi fa el Pòrtic de Setmana Santa pel vespre; també és on s’exposen els passos de Setmana Santa el dijous i divendres Snt fins la sortida de la processó. S’hi celebra l’ofici per Sant Pere, festivitat del barri de les Cases Noves (el primer diumenge de juliol). El 2 de novembre Missa a les 16:00 h. pels difunts i després es fa un respons al cementiri que es troba darrera l’ermita.Divendres Sant
    Processó pels carres de Sitges amb els passos que es troben exposats a l’ermita de Sant Sebastià.

  • LINKS
    » http://www.taconline.net/
    » http://www.vatican.va/phome_sp.htm
    » http://www.churchforum.org/
    » http://www.corazones.org/
    » http://www.motivaciones.org/
    » http://www.cristiandad.org/
    » http://www.interrogantes.net/
    » http://www.piensaunpoco.com/
    » http://www.hazteoir.org/
    » http://www.e-cristians.net/
    » http://www.arvo.net/
    » http://www.aciprensa.com/
    » http://www.zenit.org/spanish/
    » http://www.es.catholic.net/
    » http://www.encuentra.com/